ورود به مدیریت وبلاگ

غذای ناسالم برای کودکان، چرا جذاب است؟

آیا تا کنون فکر کرده اید که چرا کودکان غذاهای ناسالم را ترجیح می دهند؟ چرا وادار کردن کودک به خوردن سبزیجات خیلی سخت است؟ نخوردن بروکلی، ریشه در مسائل پیچیده تری نسبت به دوست نداشتن رنگ سبز غذا دارد. این که چه غذاهای خاصی را دوست داریم، با عوامل بسیاری مرتبط است و به عنوان ذائقه غذایی شناخته می شود.

چگونه اولویت های غذایی ایجاد می شود

 در ۲ سال اول زندگی، زمانی که یادگیری دائما اتفاق می افتد، ذائقه غذایی نیز شکل می گیرد. بسیاری از افراد یاد می گیرند اما برخی بصورت ذاتی این گونه اند. ذائقه غذایی کودک به طور مستقیم بر رفتار غذایی اش تاثیر می گذارد که به نوبه خود با سلامتی کامل و چاق شدن او مرتبط است.

سال هاست که صنعت غذا و نوشیدنی از این دانش به نفع خود استفاده کرده است و از طریق روش های مختلف بازاریابی و تبلیغاتی، ارجحیت غذاهای ناسالم در کودکان سنین مختلف را تغییر می دهد.

نقش صنعت غذا و نوشیدنی در شکل گیری ذائقه غذایی
چقدر تبلیغات غذا برای بروکلی را دیده اید؟ غذاهای سالم کمتر از ۳ درصد در مقایسه با همتایان خود، تبلیغ می شوند. با توجه به این که شرکت های مواد غذایی و نوشیدنی سالانه ۲ میلیارد دلار در مبارزات بازاریابی خود برای کودکان صرف می کنند، این امر تاثیر مستقیم بر ذائقه کودکان می گذارد.
صنایع فست فود تقریبا ۵ میلیون دلار در روز برای محصولات قندی، چربی و نمک در بازار صرف می کنند در حالی که این هزینه، سهم قابل توجهی از نیاز های انرژی کودک را برآورده می کند. شرکت های فست فود به طور فزاینده ای، همواره با استفاده از تصاویر متحرک، سعی در جذب جوانان دارند. مطالعات نشان می دهد که حتی قرار گرفتن کودکان بسیار کوچک در معرض تبلیغات متقاعد کننده، می تواند میل به غذاهای نا سالمی که حتی آن ها را نچشیده اند، زیاد کند.
این امر در ارجحیت غذا های ناسالم که باعث چاقی نیز می شوند و همه چیز از آن است، نتیجه ای مستقیم دارد. اگرچه ذائقه ممکن است بدون یادگیری باشد، اما همانطور که بزرگ می شویم در وجود مان باقی می ماند.

مشکل میان وعده های بچه ها و کودکان نوپا
کاهش مصرف سدیم و قند در اوایل زندگی، به تنظیم ذائقه و انتخاب غذاهای سالم در آینده کمک می کند. با این حال یک گزارش از مرکز یوکن رود برای سیاست های غذا و چاقی نشان داده است که تنها ۴ تا از ۸۰ تا میان وعده ی بچه ها و کودکان نوپا دارای استاندارد های مواد مغذی است. به علاوه ۵۰ درصد میان وعده های بچه ها و ۸۳ درصد میان وعده های کودکان نوپا حاوی شیرین کننده ها است.
والدین باید هنگام انتخاب غذاهای صنعتی یا میان وعده ها برای کودکان، به برچسب های تغذیه دسرها و آبمیوه ها با دقت نگاه کنند. موادی با میزان کمتر شکر و سدیم انتخاب کنید.

همانطور که کودکان بزرگ می شوند، مشکلات ادامه پیدا می کند
کودکان بزرگ تر، با تبلیغات کمپانی ها از طریق هر ابزار موجود در بازار، تحت فشار قرار می گیرند. به سوپر مارکت ها بروید و متوجه شوید که غلات های مناسب کودک تان کجا قرار دارند. این نکته همواره به چشم کودکان می آید. تخفیف زدن آبنبات ها و شیرینی ها هم از فکر های خوب و روش بازار ها برای ترغیب بچه ها است.

استفاده از بازار های مواد غذایی و رسانه ها

کودکان نیز در معرض تبلیغات بی شمار در تلویزیون، جریان خدمات، از طریق بازی های ویدئویی، رسانه های اجتماعی و بیشتر وب سایت های اینترنتی هستند. این یکی از دلایل مهمی است که چرا آکادمی کودکان آمریکایی توصیه می کند که از زمان تولد تا ۱۸ ماهگی از صفحات دیجیتالی دوری شود. (به استثنای ویدئو چت با عزیزان). والدین کودکان ۱۸ تا ۲۴ ماهه که می خواهند رسانه های دیجیتال را معرفی کنند، باید برنامه های کاربردی با کیفیت بالا را انتخاب کنند و به میزان محدودی با هم نگاه کنند.
برای کودکان ۲ تا ۵ ساله، محدودیت های رسانه ای بسیار مناسب است و باید به برنامه های با کیفیت بالا در یک ساعت یا کمتر از آن در روز محدود شوند. یک برنامه برای استفاده از رسانه ها به صورت خانوادگی داشته باشید.
در مورد تائید یک فرد مشهور چطور؟ یک مطالعه طب اطفال در ماه ژولای سال ۲۰۱۶، استفاده ی صنایع غذایی از افراد مشهور موسیقی را برای تائید نوشیدنی های قندی و غذاهای کم مغذی از طریق کمپانی های چند میلیون دلاری بررسی کرد. نتیجه نشان می داد که افراد مشهور میان مخاطبان نوجوان بسیار مشهور بودند.

فروش غذاهای ناسالم در مدارس
بسیاری از گروه ها به طور جدی به دنبال روش های نوآورانه برای افزایش مواد غذایی برای کودکان و خانواده هایشان هستند که شامل بهبود انتخاب غذا و همچنین یادگیری آن که چگونه غذاهای سالم بپزند و آن ها را به درستی تشخیص دهند، می شود.
آکادمی آمریکایی طب اطفال بیان می کند میان وعده ها، نوشیدنی های شیرین، شکر های اضافی سه دسته از غذا ها و نوشیدنی هایی هستند که کودکان در مدرسه می خورند. مدرسه جایی است که فرصتی برای والدین، پزشک اطفال و دانش آموزان ایجاد می کند تا آگاهی خود را از اهمیت انتخاب غذاهای سالم بالا ببرند.
یک تحقیق منتشر شده، در آگوست ۲۰۱۶ نشان می دهد که روش های بازاریابی که اغلب برای محبوب کردن غذا های مغذی هستند، نیز می تواند منجر به این شود که کودکان بیشتری سبزیجات را برای زمان ناهار خود انتخاب کنند. دانش آموزان مقطع ابتدایی می توانند از یک کافه بزرگ، سالاد و سبزیجات سفارش دهند. در برخی مدارس، سالاد با پوستر هایی تزئین شده است که نشان دهنده ی شخصیت های کارتونی است که از خوردن سبزیجات، نیروی فرا انسانی می گیرند.
مدارس دیگر همین روش را در یک مانیتور نشان دادند. برخی مدارس هم از پوستر و هم از مانیتور برای جلب نظر کودکان استفاده کردند. گروهی که تحت کنترل است، فقط یک میز ساده از سبزیجات دارند. گروهی که با پوستر و مانیتور بودند، ۳ بار سبزیجات را انتخاب کردند. زمانی که پوستر یا مانیتور استفاده شده بود، در مقایسه با گروه تحت کنترل، ۲ بار بیشتر سبزیجات انتخاب کردند. واضح است تبلیغات می تواند پیام های ارزشمندی را ایجاد کند که بر رشد و ذائقه و رفتار های سالم تاثیر گذار باشد.

والدین چه کاری می توانند انجام دهند

والدین باید از پیامد های منفی احتمالی بهداشت، درباره ی شیوه های بازاریابی مواد غذایی مطلع باشند. این اطلاعات می تواند به آن ها کمک کند تا برای زمانی که در معرض رسانه ها و معرفی غذاهای ناسالم در رژیم غذایی کودک شان قرار می گیرند، آماده باشند.
زمانی که از گزینه های موجود در بوفه ی مدرسه فرزندتان راضی نیستید، در انجمن اولیا و مربیان شرکت کنید و پیشنهادات مناسب سلامتی را به عنوان والدین و معلمان در میان گزینه های موجود بگنجانید.

جستجو های اخبار روز

جدیدترین اخبار

داغ ترین اخبار

Warning: mysqli_connect(): (28000/1045): Access denied for user 'viroreir_mff567g'@'localhost' (using password: YES) in /home/viroreir/vknews.ir/akharin.php on line 11 Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'viroreir_mff567g'@'localhost' (using password: YES)